Kjøleskapgrøt - grøten som «lager seg selv»

 


Kjøleskapgrøt -  overnight oats som den også kalles -  er en sunn og god frokosttrend, og det beste med denne grøten er at den både smaker godt og «lager seg selv».  Ingen varmebehandlig. Tar maks 5 minutter å forberede. Er bare å røre sammen ingrediensene, og voilá så er det bare å sette den kaldt i noen timer ( over natten ).

Denne grøten er blitt en frokostfavoritt her hjemme hos oss. Jeg pleier lage en stor porsjon slik at vi har flere dager. Og så er det bare egentlig å bruke smaken og fantasien når du skal toppe den.

Personlig tar jeg den gjerne i et glass som har tett lokk slik at jeg kan spise den til frokost på jobb til morgenkaffen. Favoritten for tiden er blåbær, bringebær, banan og valnøtter.

Den smaker også godt med andre typer frukt og gjerne med litt müsli/granola. Pluss gjerne litt yoghurt ;-)

Det kan også nevnes at havre inneholder bl.a  jern, folat, gunstige fettsyrer. Og ikke minst fiber som er  bra for både fordøyelsen, blodsukkeret og kolesterolet.


Ingredienser :

1 liter store havregryn

Ca. 6 dl melk

1 boks Vaniljekesam

2 ss Chiafrø ( da må du øke melkemengden til ca 1 liter siden disse frøene sveller mye )

 

Bland sammen havregryn ( og evnt Chiafrø), melk og kesam.

Settes i tett boks noen timer ( over natten )

I og med dette er en stor porsjon, kan det være at det behøves å fylle på med mer melk,yoghurt eller kesam. 

Er bare å prøve seg frem til du får den konsistensen du ønsker.

 

Tips :

Tilsett gjerne linfrø og hakkede mandler.


6 kommentarer

Iselin Renée

07.03.2015 kl.09:54

det så godt ut :)

Ninas gode liv

07.03.2015 kl.18:02

Iselin Renée: tusen takk for det :-)

Ida Tinnan

22.03.2015 kl.21:50

mmmm:) Det høres deilig ut Nina! Jeg må prøve! :)

Ninas gode liv

19.05.2015 kl.23:17

Ida Tinnan: Hei Ida. Takk for det :-D Håper det smakte :-D

03.09.2015 kl.11:29

Denne skal prøves😊 Hvor får man kjøp chiafrøene?

MammaBoka

15.09.2015 kl.00:24

Flott blogg :) Veldig mye bra skrevet her!

Fast leser her :)

Skriv en ny kommentar

Ninas gode liv

Ninas gode liv

54, Meløy

Takk for koselige kommentarer på min blogg :-) Jeg skriver hovedsaklig om mat, og finner min inspirasjon i det norske, franske, itaienske, engelske, marrokanske, thailanske....ja egentlig det internasjonale kjøkken ;-) I tillegg blogger jeg litt om hvor du kan gjøre gode og velsmakende innkjøp av krydder, eddiker, oljer og mat i Nice + reisetips som bl.a besøk av vingårder i Provence. Send meg en e-post ( nina.wiland@gmail.com ) hvis du vil bruke bildene eller teksten min. Bon ingrédients, bon repas - gode ingredienser, godt måltid.

Bruk oversetteren til å velge språket du ønsker til oppskriftene. Oversettelsen blir selvfølgelig i beste Google translate-stil.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits